На Државниот натпревар по природни науки под менторство на наставникот Весна Ѓорѓиевска, ученикот Лука Митев од V1  го освои 3-то место, а ученичката Дариа Солева од VI1  освои второ место. Многу среќа и уште многу успеси понатаму.