Новости

Најнови настани и случувања во ООУ „Братство“.
Tрета награда за Никола Лазаровски и Агнеса Незири на ,,Карпош има талент”

Tрета награда за Никола Лазаровски и Агнеса Незири на ,,Карпош има талент”

Денес по повод Роденденот на Општина Карпош беше одржан настанот ,,КАРПОШ ИМА ТАЛЕНТИ” .. Нашите ученици Агнеса Незири и Никола Лазаровски се натпреваруваа со изведба на пијано и виолина “Мinuet in G-Major”.. и не почестиа со III -место во Општина Карпош. Со Ментор...

Полуфинален натпревар во фудбал

Полуфинален натпревар во фудбал

На ден 25.10.2023 година се одигра полуфинален натпревар во фудбал за куп на општина Карпош. ООУ,,Братство"-ООУ,,Димо Хаџи Димов".Фудбалерите на ООУ,,Братство" со одлична игра,ја победија екипата на ООУ,,Димо Хаџи Димов" со 1:0 .Со таа победа фудбалерите успеа да...

Посета на Државниот Ансамбл

Посета на Државниот Ансамбл

Денес учениците од VI -3 заедно со наставничката по музичко образование Лиридона Сума го посетија Државниот Асамбл по повод изучување на народните ора во месец Септември . Sot femijet e klases VI-3 e vizituan Ansamblin Shtetëror në kuadër te lendes vallezime dhe valle...

Посета на музејот за современа уметност

Посета на музејот за современа уметност

На ден 19.10.2023 година, учениците од II 2 и III 1 одделение во соработка со родителите Анета Спасевска и Игор Котларовски го посетија Музејот за современа уметност со ликовниот уметник Ѓорѓе Јовановиќ и скопското...

Одбележување на Денот на гладта 16 Октомври

Одбележување на Денот на гладта 16 Октомври

На ден 16.10.2023 год, учениците од II 2 и ll 4 одделение го одбележаа 16. Октомври - Светскиот ден против гладта и Светскиот ден на храната со заедничка МИО активност ,,Подари од срце", каде учениците си подаруваа овошје, од дете на дете и изработија плакати за...

Едукативен час

Едукативен час

Здружението ,,Доза среќа" на ден 16.10.2023 одржа работилница ,,Изработка на восочни обвивки за храна" со учениците од 7² одделение, како дел од проект финансиран од Министерство за животна средина и просторно планирање. Едукативен час одржа претседателката на...

Посета на Народен музеј Велес, Спомен Костурницата, Спомен  куќата на Кочо Рацин

Посета на Народен музеј Велес, Спомен Костурницата, Спомен куќата на Кочо Рацин

"На ден 30.09.2023година на фудбалското игралиште "Алумина" во општина Карпош за прв пат се одржаа "Карпошови семејни спортски игри" на кои што учествуваа учениците од прво до шесто одделение од нашето училиште заедно со нивните родители. Целта на овој спортски...

Мио активност под мотото ,,Дружба без граници,,

Мио активност под мотото ,,Дружба без граници,,

На ден 12.10.2023 во дворот на ООУ,,Вера Циривири-Трена,, се одржа активност под мотото ,,Дружба без граници,, согласно стратегијата за мултиетничка интеграција во образованието.Засадувањето на различни растенија беше главната активност на оваа средба придружена со...

Работилница за запознавање со македонски народни музички инструменти со Стефче Стојковски

Работилница за запознавање со македонски народни музички инструменти со Стефче Стојковски

На ден 12.10.2023 година, учениците од II 1 и II 2 одделение присуствуваа на работилницата за запознавање со македонски народни музички инструменти со Стефче Стојковски, музичар и музиколог на народни музички инструменти, директор на Народниот оркестар при МТВ....

Контакт