На ден 16.10.2023 год, учениците од II 2 и ll 4 одделение го одбележаа 16. Октомври – Светскиот ден против гладта и Светскиот ден на храната со заедничка МИО активност ,,Подари од срце”, каде учениците си подаруваа овошје, од дете на дете и изработија плакати за здрава храна.