На ден 25.10.2023 година се одигра полуфинален натпревар во фудбал за куп на општина Карпош. ООУ,,Братство”-ООУ,,Димо Хаџи Димов”.Фудбалерите на
ООУ,,Братство” со одлична игра,ја победија екипата на ООУ,,Димо Хаџи Димов” со 1:0 .Со таа победа фудбалерите успеа да влезат во финалето на Куп на општина Карпош.