Tрета награда за Никола Лазаровски и Агнеса Незири на ,,Карпош има талент”

Tрета награда за Никола Лазаровски и Агнеса Незири на ,,Карпош има талент”

Денес по повод Роденденот на Општина Карпош беше одржан настанот ,,КАРПОШ ИМА ТАЛЕНТИ” .. Нашите ученици Агнеса Незири и Никола Лазаровски се натпреваруваа со изведба на пијано и виолина “Мinuet in G-Major”.. и не почестиа со III -место во Општина Карпош. Со Ментор...
Полуфинален натпревар во фудбал

Полуфинален натпревар во фудбал

На ден 25.10.2023 година се одигра полуфинален натпревар во фудбал за куп на општина Карпош. ООУ,,Братство”-ООУ,,Димо Хаџи Димов”.Фудбалерите на ООУ,,Братство” со одлична игра,ја победија екипата на ООУ,,Димо Хаџи Димов” со 1:0 .Со таа победа...
Посета на Државниот Ансамбл

Посета на Државниот Ансамбл

Денес учениците од VI -3 заедно со наставничката по музичко образование Лиридона Сума го посетија Државниот Асамбл по повод изучување на народните ора во месец Септември . Sot femijet e klases VI-3 e vizituan Ansamblin Shtetëror në kuadër te lendes vallezime dhe valle...
Посета на музејот за современа уметност

Посета на музејот за современа уметност

На ден 19.10.2023 година, учениците од II 2 и III 1 одделение во соработка со родителите Анета Спасевска и Игор Котларовски го посетија Музејот за современа уметност со ликовниот уметник Ѓорѓе Јовановиќ и скопското...
Одбележување на Денот на гладта 16 Октомври

Одбележување на Денот на гладта 16 Октомври

На ден 16.10.2023 год, учениците од II 2 и ll 4 одделение го одбележаа 16. Октомври – Светскиот ден против гладта и Светскиот ден на храната со заедничка МИО активност ,,Подари од срце”, каде учениците си подаруваа овошје, од дете на дете и изработија...
Едукативен час

Едукативен час

Здружението ,,Доза среќа” на ден 16.10.2023 одржа работилница ,,Изработка на восочни обвивки за храна” со учениците од 7² одделение, како дел од проект финансиран од Министерство за животна средина и просторно планирање. Едукативен час одржа...