Tрета награда за Никола Лазаровски и Агнеса Незири на ,,Карпош има талент”

Tрета награда за Никола Лазаровски и Агнеса Незири на ,,Карпош има талент”

Денес по повод Роденденот на Општина Карпош беше одржан настанот ,,КАРПОШ ИМА ТАЛЕНТИ” .. Нашите ученици Агнеса Незири и Никола Лазаровски се натпреваруваа со изведба на пијано и виолина “Мinuet in G-Major”.. и не почестиа со III -место во Општина Карпош. Со Ментор...
Државен натпревар по математика

Државен натпревар по математика

На државниот натпревар по математика одржан на ден 14 мај 2023 година учествуваа нашите ученици: Нина Каламадевска 6 одд трета наград Благој Цветковски 7 одд пофалница Анастасија Кузмановска 7 одд пофалница Матеј Цветковски 7 одд учество Теодор Цикарски 7 одд учество...
Регионален натпревар по хемија

Регионален натпревар по хемија

На регионалниот натпревар по хемија. Учениците од нашето училиште ги постигнаа следниве резултати : Бисера Гирова- 1 награда Ива Николовска -пофалница Софија Јаревска 3 награда Благоја Ангелов-3 награда ментор Ѓорѓиевска Весна Со среќа на државен...

Натпревар по географија

На ден 08.04.2023 година се одржаа Регионалните натпревари по географија за ученици од Основните Училишта. На регионалниот натпревар учениците од нашето училиште ги освоија следните резултати. Учениците од VI одделение Ведра Гирова освои 91поени – прво место...
Натпревар

Натпревар

  На спортски терен во рамките на училишните спортови помеѓу основните училишта на општина Карпош ,нашето училиште денес го одигра првиот натпревар во второто полугодие.Учениците од нашето училиште со учениците од ООУ ,,Аврам Писевски” на денешниот натпревар во...
Oпштински натпревар по хемија

Oпштински натпревар по хемија

Љубовта е хемија , хемијата е љубов “ Со ова мото отидовме на општинскиот натпревар по  хемија   кој се одржа на 24.02 . 2023  и ги освоивме следните награди: Бисера Гирова  VIII одд– 2 награда Ива Николовска- VIII одд–   пофалница Софија Јаревска   IX одд– 1 награда...