Работилница за запознавање со македонски народни музички инструменти со Стефче Стојковски

Работилница за запознавање со македонски народни музички инструменти со Стефче Стојковски

На ден 12.10.2023 година, учениците од II 1 и II 2 одделение присуствуваа на работилницата за запознавање со македонски народни музички инструменти со Стефче Стојковски, музичар и музиколог на народни музички инструменти, директор на Народниот оркестар при МТВ....
Среќен почеток на нашите првачиња

Среќен почеток на нашите првачиња

Среќен почеток на Вашите и нашите првачиња! Првиот училишен ден осамна со весела раздвиженост,подавање раце за некои поранешни,а за некои многу нови другарства. Среќна и успешна учебна година ви посакуваат вработените во...
Aприлијада

Aприлијада

Со полни срца, широки насмевки и детски џагор го одбележивме Денот на Шегата 1 Април Принови и принцези, ѓаволчиња, доктори, спанковци, пепрутки…..го развеселија...