Мио активност под мотото ,,Дружба без граници,,

Мио активност под мотото ,,Дружба без граници,,

На ден 12.10.2023 во дворот на ООУ,,Вера Циривири-Трена,, се одржа активност под мотото ,,Дружба без граници,, согласно стратегијата за мултиетничка интеграција во образованието.Засадувањето на различни растенија беше главната активност на оваа средба придружена со...
Проектна презентација на претставници од „Конфуциј,“ институт при УКИМ за изучување на кинески јазик

Проектна презентација на претставници од „Конфуциј,“ институт при УКИМ за изучување на кинески јазик

На 9 октомври 2023 г., ООУ „Братство“-Карпош,Скопје беше домаќин на проектна презентација на претставници од „Конфуциј,“ институт при УКИМ за изучување на кинески јазик. Целта на овој образовен проект – поддржан од МОН и општина Карпош – е приближување на јазикот и...