Новости

Државен натпревар по математика

Државен натпревар по математика

На државниот натпревар по математика одржан на ден 14 мај 2023 година учествуваа нашите ученици: Нина Каламадевска 6 одд трета наград Благој Цветковски 7 одд пофалница Анастасија Кузмановска 7 одд пофалница Матеј Цветковски 7 одд учество Теодор Цикарски 7 одд учество...

Посета на парламент

Посета на парламент

На 26.05.2023 година, Ученичкиот парламент го посети Парламентарниот инстут на Собрание на РСМ.Посетата се спроведе од одговорниот тим:педагог,Марина Хаџипанзова и наставникот по историја и граѓанско образование,Адурим Љута. При посетата,Ученичкиот парламент на нашето...

Регионален натпревар по хемија

Регионален натпревар по хемија

На регионалниот натпревар по хемија. Учениците од нашето училиште ги постигнаа следниве резултати : Бисера Гирова- 1 награда Ива Николовска -пофалница Софија Јаревска 3 награда Благоја Ангелов-3 награда ментор Ѓорѓиевска Весна Со среќа на државен...

Добре дојдовте на веб страната на „ООУ Братство“

„ООУ Братство“ се наоѓа во срцето на градот, поточно во населбата Тафталиџе – Скопје.

ООУ „Братство“ е едно од постарите училишта во Општина Карпош.

Едно од постарите училишта во општина Карпош па и пошироко е основното училиште Братство кое се наоѓа во срцето на градот ,поточно во населбата Тафталиџе-Скопје.Ова училиште кое го носи  симболичното  име „Братство„е синоним за заедништво и соживот не само во градот Скопје туку и пошироко!

За нас

Мисија и Визија

 

Мисија

Крираме,создаваме и негуваме образование со препознатлив интензитет,со што
му се овозможува на секој ученик да напредува во животот како комплетна
личност.

 

Визија

Училиштето ќе биде работилница во која ќе се создава модел за зајакнување на
комуникацијата, соработката и разбирањето на различните етнички заедници во
воспитно-образовниот процес.

За училиштето

Едно од постарите училишта во општина Карпош па и пошироко е основното училиште Братство кое се наоѓа во срцето на градот ,поточно во населбата Тафталиџе-Скопје.Ова училиште кое го носи  симболичното  име „Братство„е синоним за заедништво и соживот не само во градот Скопје туку и пошироко!

Историја на училиштето

Почетоците на основното училиште „Братство„ датираат уште од далечната1945 година кога училиштето започна со работа во селото Горно Нерези.Веднаш по ослободувањето во 1944 година се пристапи кон организирање на основното училиште. Наставата за учениците по македонски јазик започна во древниот манастир “Св Пантелејмон”, а за учениците по албански јазик, во џамијата во Селото Нерези.

Училиште со љубов и топлина

ООУ „Братство“

Корисни линкови

Контакт