ООУ “БРАТСТВО” – прва награда во еко -акција

ООУ “БРАТСТВО” – прва награда во еко -акција

Општина Карпош во соработка со еколошката организација „Нула отпад“ во просториите на Факултетот за туризам и менаџмент, денеска го одбележаа Светскиот ден на животната средина 5-ти јуни. На свеченоста присуствуваше и градоначалникот на Општина Карпош Стевчо...
Вљубеници во науката

Вљубеници во науката

На Државниот натпревар по природни науки под менторство на наставникот Весна Ѓорѓиевска, ученикот Лука Митев од V1  го освои 3-то место, а ученичката Дариа Солева од VI1  освои второ место. Многу среќа и уште многу успеси...