Oдбележување на 21 Септември Меѓународниот ден на мирот

Oдбележување на 21 Септември Меѓународниот ден на мирот

По повод Меѓународниот ден на мирот 21 Септември учениците од ООУ,,Братство” го одбележаа денот на мирот и притоа упатија пораки за мир,толеранција и соживот.Со пуштање балони,испишување пораки за мир,и боење на гулаби како симбол на мирот,децата ни упатија...
„World Scholars Cup“или „Светски куп на ученици-научници“

„World Scholars Cup“или „Светски куп на ученици-научници“

Во втората половина на август во Прага се одржа меѓународниот натпревар по знаење и критичко мислење „World Scholars Cup“, или во неофицијален превод „Светски куп на ученици-научници“, на кој успешно учествуваа и пет екипи од Северна Македонија.Македонските тимови,...