Aприлијада

Aприлијада

Со полни срца, широки насмевки и детски џагор го одбележивме Денот на Шегата 1 Април Принови и принцези, ѓаволчиња, доктори, спанковци, пепрутки…..го развеселија...
Донација на книги од Арсламина

Донација на книги од Арсламина

Општина Карпош во соработка со издавачката куќа Арсламина,нашата библиотека ја збогатија со книги на македонски и албански јазик. Целта на оваа донација е поттикнување на читачките способности на учениците. Komuna e Karposhit në bashkëpunim me shtëpinë botuese Ars...
Натпревар

Натпревар

  На спортски терен во рамките на училишните спортови помеѓу основните училишта на општина Карпош ,нашето училиште денес го одигра првиот натпревар во второто полугодие.Учениците од нашето училиште со учениците од ООУ ,,Аврам Писевски” на денешниот натпревар во...
Одбележување на Денот на пролетта

Одбележување на Денот на пролетта

По повод Денот на пролетта учениците со поддршка од наставниците на ООУ,,Братство”– Карпош се вклучија во еколошката акција во училишниот двор..Животната средина нè спојува сите нас. Сите ние го дишеме истиот воздух, растеме и живееме под истото сонце, имаме...
Oдбележување на Светскиот ден на лицата со Даунов синдром

Oдбележување на Светскиот ден на лицата со Даунов синдром

По повод Светскиод ден на Лицата со Даунов синдром-21.3.2023 учениците заедно со дефектологот ,психологот и образовните асистенти во соработка со наставниците го одбележаа денот со интересни активности -работилници. Сите сме исти но сепак...